Hundnära - Blogg

Hundnära - Blogg

Vad vore livet utan hund?

AllmäntSkapad av Anna-Lena Arvidsson 01 jun, 2010 08:03

Svar: Torrt!

Med åren har man lärt sig att prioritera åtminstone lite för egen del, t ex att se till att i god tid bestämma och boka in när man ska göra något roligt. Det blir ju en självklarhet om det gäller att gå på konsert, eller resa utomlands, för då måste man ju vara ute i god tid med att köpa biljetter, och då blir det även en kråka i almanackan att man redan är uppbokad.

Det jag menar nu är det lilla extra i vardagslivet, att unna sig en dag när bara jag och hunden, (eller gubben), gör nåt bara för att det är roligt/trevligt. Jag har insett att om man bara ska vänta tills tillfället dyker upp så har nån annan redan snott det, tillfället alltså. Så nu håller jag på att utarbeta en ny strategi, där jag långt i förväg markerar in att här ska vi göra nåt, och om jag lyckas få med nån kompis som gör likadant, så kan det faktiskt bli riktigt lyckat.

Sagt och gjort, på nämnda sätt var pingstdagen för länge sedan inbokad för en skogsdag tillsammans med några kompisar. Vi skulle lägga spår, leta saker och, nästan viktigast av allt, grilla korv förstås!


Trots att vi beställt det perfekta skogsvädret så långt i förväg, så hade tydligen allt utom vattnet tagit slut, för det var då endast regn som erbjöds denna morgon. och då menar jag inte lite duggregn eller nån enstaka skur, utan ösregn från mycket tidig morgontimma. OK, det var bara att plocka fram regnkläderna och lite extra envishet, för till skogen skulle vi, och dit for vi. Så även de flesta av våra kompisar. Vi gick ut spår och det regnade, vi letade saker och det regnade, vi lät hundarna spåra och det regnade, vi gjorde upp eld och det regnade, vi plockade fram det vi skulle grilla och se.........., då stängdes kranen av och det blev uppehåll, och innan var färdiga med det som skulle göras för dagen såg vi även solen! Det konstiga var att vi hade trevligt hela tiden.

Tänk om vi inte hade bokat denna dag i förväg, då hade väl ingen av oss två- eller fyrbenta kommit ut och fått frisk luft denna dag, men nu var vi mycket belåtna med vårt tilltag när vi åkte hem. Tack alla ni som var med!
Anna-Lena & Splitza