Hundnära - Blogg

Hundnära - Blogg

Rallylydnad

AllmäntSkapad av Anna-Lena Arvidsson 14 maj, 2010 12:03

Vad är Rally-lydnad?

Rallylydnad är den senaste grenen i hundträning, som snabbt börjar få fäste hos de svenska hundägarna. Varför??? Jo, därför att det är något som ALLA hundägare kan syssla med tillsammans med sin hund, du kan vara gammal eller ung, hunden kan vara stor eller liten, gammal eller ung, ni kan tillsammans vara fartiga eller lite långsammare, det är inget hinder, kravet är att ni har roligt tillsammans!

Rallylydnaden är från början skapad i USA av mannen som hittade på tävlingsgrenen agility, en sysselsättning som numera utövas av många fler än de som tävlar i grenen, bara för att det är så roligt, men där hund eller ägare med fysiska skador kanske inte kan delta fullt ut. Rallylydnad baseras på inspiration från lydnadsmoment, agility och freestyle, och är ytterligare en riktigt rolig gren.

Ni som besökte Hundes Dag hos Djurmagazinet tidigare i vår, såg kanske uppvisningen i denna gren. Man lär sig att utföra olika moment efter vad som står på skyltar utefter en bana, som man kan bygga olika varje gång. Det är svängar och rörelser som man kan kombinera näst intill det oändliga, och det fina i kråksången är att det inte går på tid.

Det är en härlig hundträning, där man blir glad av att träna, och det smittar ju även till hunden, som också vill vara med. Mina kollegor i södra Sverige, där denna aktivitet redan fått fäste, berättar att de t o m har speciella träningsgrupper med seniorer, som helt plötsligt har hittat en meningsfull aktivitet för både sig OCH hunden, kan det bli bättre?

Hör gärna av dig så berättar jag mer.

Anna-Lena


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.